Калкулатор

При избор на уреди за отопление, като конвектори, е необходимо да обърнете внимание на няколко специфични характеристики, като кубатура на стаята. Това ще определи каква мощност на електроуреда ще ви бъде необходима.

В повечето случаи, когато не е налична тази информация, следва да се извърши пресмятане на площта в квадратни метри. Но как да извършите смятането? Останете с нас, за да разберете и се възползвайте от нашия оптимизиран калкулатор.

Как се изчислява квадратура на стая?

Ако се чудите как се смятат квадрати, значи сте на правилното място. За да получите максимално точни резултати, трябва да вземете предвид мерките на стените и пода.

Използвайте метър или ролетка, за да изчислите ширината, дължината и височината на стените, след това на пода. За получаване на общата квадратура съберете площта на пода с тази на стените. Ако има противоположни стени, умножете получените мерки по 2.

За какво да внимавате при изчисляване на квадратура с калкулатор?

Има няколко фактора, които могат да повлияят върху правилното пресмятане на квадратурата с калкулатор, като:

  • форма на помещението – в зависимост от това обстоятелство, формулата за изчисляване може да се различава;

  • наличие на стълбища, врати, прозорци, които имат влияние върху общата площ.

Ако изпитвате затруднение или има наличие на по-специфични условия, като неправилна форма и други, се свържете с нас за консултация. Имайте предвид, че при липса на изолация на стаята, мощността, която ще бъде необходима за отопление, ще бъде по-висока. В този случай полученият резултат от калкулатора може да бъде несъответстващ.


Забележка: Тази формула важи при наличие на изолация на помещението. В случаи, на липса на изолация, необходимата мощност расте. За подробна консулатация се свържете с нас.При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: